Oliebehandling

Oliebehandling er meget populært i disse tider, da den er med til at skabe mere rustikke gulve.

Et olieret trægulv føles blødt og behageligt at gå på, og er samtidig et godt valg for det naturlige og smukke look. 

Oliebehandling er en behandling som trænger ned i træet og fremhæver hver en enkelt stav. Olien trænger ned i træet og oxiderer, hvilket beskytter træet mod fugt og forhindrer snavs og støv i at trænge ind. Samtidig fremhæver olien træets åre og giver en blød overflade, som føles behagelig at betræde.

Hvilken olie skal jeg vælge?

Valget er helt op til dig. Dog er det ikke alle træsorter, som er modtagelige over for hvid gulvolie. 

Hvid gulvolie er bedst egnet til gulve med lyse træsorter som f.eks. fyrretræ, egetræ, bøgetræ, ahorntræ m.m. Har du et gulv med en mørk træsort f.eks. kirsebærtræ, valnøddetræ eller mahognitræ anbefaler vi ikke hvid gulvolie. 

Klar gulvolie er bedst egnet til dem, der bare ønsker at beskytte træet uden at ændre udseendet. Klar gulvolie kan påføres på alle træsorter. 

Hvis du er i tvivl om hvilken træsort du har eller om hvilken type olie du skal vælge, kan stole på, at i vil guide dig i den rigtige retning og tilbyde vores ekspertise så vi kan hjælpe dig med at træffe det optimale valg!

Alle olier har evnen til at fremhæve, forstærke og forskønne det ny slebne trægulv. Men før du beslutter dig for hvilken olie du skal vælge er det også godt, at tænke over hvilket rum du skal have behandlet. 

Det fortæller dig og os, hvad der er den bedste overfladebehandling for et bæredygtigt resultat. I en stue er olierede gulve smukke og nemme at håndtere. Men i et køkken passer en anden overfladebehandling måske bedre til et mere holdbart resultat.

Efter overfladebehandling med olie er det vigtigt at vente et par dage med møbler og lignende. Behandlingen har bedst af lidt tid til at trænge ned i træet.

Vedligeholdelse af et olieret gulv

Et smukt trægulv kræver pleje. Et olieret gulv skal vedligeholdes med en speciel sæbe, som gør at træet forbliver mættet og samtidig beholder sin glød. Da olien trænger ned i gulvet, skal det vedligeholdes oftere end et lakeret gulv. Et olieret gulv skal vedligeholdes regelmæssigt og gerne oftere i den første tid efter oliebehandlingen er påført, da det er med til at give en stærkere beskyttelse på gulvet. 

Efter ca. 3 år har gulvet godt af en opfriskning med en ny omgang olie - så tøv ikke med at kontakte os, hvis det er nødvendigt!

 

Primogulve tilbyder også:

HOS PRIMO GULVE SØRGER VI FOR AT DIT GULV FÅR DEN RIGTIGE BEHANDLING

Vi tilbyder gulvafslibning af alle træsorter samt alle former for behandling (lud, lak, olie, hvidpigmentering) samt vedligeholdelse af gulve.
Vi tager os af alt inden for boliger, kontorer, sportshaller, skoler, trapper, institutioner, centrer m.m.