Lud- og sæbebehandling

Hvid ludsæbe er en sæbe som trænger ned i gulvet og stopper det i at gulne, hvilket nogle træsorter er påvirket af fra enten træet type eller fra sollys. 

Ludbehandlingen kan ikke stå alene idet det ikke er en behandling, som lukker gulvets overflade. Lud beskytter derfor ikke selve gulvet, men bruges som forbehandling, da dens egenskab er at farvefastholde træet. 

Efterfølgende suppleres ludbehandlingen med f.eks. Olie, sæbe eller lak afhængigt af det ønskede resultat. Dette gør behandlingen mere holdbar. 

Skal jeg vælge lak, hvid ludsæbe eller oliebehandling? 

Olie: Ønsker du at gulvet skal forblive rustikt anbefaler vi, at man efterfølgende giver gulvet hvid olie for at beskytte gulve overflade for pletter, snavs og almindelig slidtage. Det skal dog lige gøres klart at lud- og oliebehandlede gulve kræver jævnlig vedligeholdelse, som består i at vaske gulvet med plejesæbe. 

Lak: Ønsker du en stærkere overflade kan man også efterfølgende lakere gulvet, hvilket gør gulvet mere modstandsdygtigt overfor stole, bordben samt væsker og garvesyrer fra f.eks. vin og kaffe. 

Det skal dog lige nævnes at lud og lak ikke går sammen på alle trætyper. Er du i tvivl om dit gulv kan tåle lud og lak sammen, så kan en af vores eksperter komme ud og rådfører dig til hvad du skal vælge.

Sæbe: Ønsker du at gulvet skal stå råt efter ludbehandling, kan man som efterbehandling vaske gulvet jævnligt med hvid sæbe. Gulvet vil i de første par måneder efter påføring af lud, kræve at blive vasket med hvid sæbe hver uge for at lukke gulvets overflade med voksen som er i sæben.

 

Primogulve tilbyder også:

HOS PRIMO GULVE SØRGER VI FOR AT DIT GULV FÅR DEN RIGTIGE BEHANDLING

Vi tilbyder gulvafslibning af alle træsorter samt alle former for behandling (lud, lak, olie, hvidpigmentering) samt vedligeholdelse af gulve.
Vi tager os af alt inden for boliger, kontorer, sportshaller, skoler, trapper, institutioner, centrer m.m.